Programe specifice Gradinitei Happy Kids

Programul de limba engleza: "English for the little ones"

Unul din obiectivele noastre principale este acela de a contribui la dezvoltarea capacitatii copiilor de a comunica fluent in limba engleza. De asemenea, se comunica in limba engleza si in timpul programului de joaca si masa.

Programul de stiinta: "Hands on science"

Prin care se dezvolta abilitatile necesare descoperirii si cunoasterii mediului inconjurator. In cadrul acestui program, copiii descopera lumea „jucandu-se stiintific", experimentand. Astfel, ei inteleg mai bine procesele si fenomenele, isi dezvolta competentele matematice, stiintifice si tehnologice. Programul include activitati experimentale, iesiri tematice si excursii, activitati demonstrative, participari la simpozioane si proiecte internationale. 

Programul de arta: "ArtKIDS"

Prin acest nou program de inspiratie franceza copiii Gradinitei Happy Kids si elevii Scolii Primare Discovery Kids sunt familiarizati cu opere valoroase din domeniul artelor plastice, a muzicii și a arhitecturii. Implementat pentru prima oara din vara anului 2014 a avut un asemenea succes la copii, parinti dar si in randul nostru, al cadrelor didactice, incat am schitat coordonatele unui program care decurge pe tot parcursul anului scolar. 

Programul de lectura: "Books are magic"

Dezvoltam capacitatea de exprimare in limba romana, vocabularul si creativitatea prin lecturi zilnice. Programul de lectura zilnica este bine articulat in functie de grupa de varsta si implica dramatizare, lectura din diverse surse literare si non-literare, povestire, lectura individuala, etc.

Programul de educatie a valorilor: "Character education"

Valorile abordate, cum ar fi responsabilitate, respect, prietenie, compasiune, sinceritate, generozitate, autocontrol etc. ajuta la dezvoltarea inteligentei emotionale si, implicit, la o mai buna autocunoastere si adaptare sociala. Programul include actiunea „Daruind vei dobandi" prin care se copiii, alaturi de Gradinita si familii, ajuta organizatii care au in grija persoane din medii defavorizate.

Programul de pregatire pentru scriere si viata de zi cu zi: "Practical life"

Zilnic si cu preponderenta in cadrul programului de trezire, copiii sunt antrenati in diverse activitati inspirate din viata de zi cu zi. Scopul nu este doar practic ci si pregatirea munschilor grosieri si fini ai mainii pentru activitatile de scriere intr-un mod inedit si placut pentru copii.

Actiunile „Daruind vei dobandi"

an scolar 2015-2016

Inspirati de proiectul international Shoe Box, copiii Gradinitei Happy Kids si elevii Scolii Primare Discovery Kids au oferit cutii de pantofi pline cu produse noi sau second hand copiilor de la Centrul Mara Copacelul (copii cu autism cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani). Am fost cu totii impresionati de numarul mare de cutii stranse si de implicarea celor mici in selectarea jucariilor sau diverselor produse, in aranjarea acestora in cutii si in decorarea cutiilor destinate copiilor de la Centrul Mara.

an scolar 2014-2015

Copiii Gradinitei Happy Kids si elevii Scolii Primare Discovery Kids au realizat cu multa daruire jucarii timp de 2 saptamani. Aceste jucarii au fost prezentate in cadrul unui Targ de Craciun in care parintii au putut sa le achizitioneze contra unei sume modice care a fost donata in scop caritabil. Castigul a fost al copiilor care au invatat ca din lucruri simple si aparent fara mare valoare se pot  „fabrica" jucarii minunate. Felicitari de asemenea copiilor din grupele mari si clasei pregatitoare a Scolii Primare Discovery Kids care au prezentat ca intr-un adevarat targ de stiinta si „stiinta" care statea in spatele manufacturarii jucariilor. 

an scolar 2012-2013

Participarea la proiecte pentru comunitate judetene prin realizarea de icoane. Sumele stranse prin comercializarea icoanelor au mers la gradinite din mediile defavorizate. Copiii Gradintei Happy Kids au realizat felicitari si lucrari practice de Craciun. Parintii le-au putut achizitiona in schimbul unei donatii pentru Centrul pentru familie. Suma de 300 lei precum si donatii in haine au fost trimise micutilor nostri prieteni de la Centrul pentru familie.

septembrie 2011

Gradinita Happy Kids a facut o donatie in haine si incaltaminte copiilor de la Centrul pentru familie.

iunie 2011

Copiii si personalul Centrului pentru familie au fost invitati la Teatrul Anton Pann unde copiii Gradinitei Happy Kids au dat doua spectacole de teatru cu papusi: Cenusareasa si Calatoriile lui Gulliver in tara lui Liliput. Copiii s-au pregatit in cadrul clubului de teatru condus de Miss Viorica (Teatrul Anton Pann). Toata lumea s-a simtit excelent! Multumim colaboratorilor nostri de la Teatrul Anton Pann!

decembrie 2010

Felicitari si craft-uri realizate de copiii Gradinitei Happy Kids au fost achizitionate de parinti in schimbul unei donatii catre Centrul pentru familie. S-a donat suma de 1200 lei, ceea ce ne-a facut foarte fericiti!

septembrie 2010

Gradinita Happy Kids a realizat un parteneriat cu Cabinetul Scolar de Asistenta Psihopedagogica GPP Nord 1 (Profesor Psihopedagog Citu Mihaela) si Centrul pentru familie Ramnicu Valcea. Scopul parteneriatului este formarea de valori civice in randul copiilor si parintilor si consilierea parintilor intru educarea pe principii sanatoase a copiilor. Conform parteneriatului s-au trimis Centrului pentru familie paturi noi, stivuibile, hainute si incaltaminte pentru copii, iar personalul Happy Kids a participat la programul de strangere de fonduri a Centrului pentru familie, organizat in luna septembrie.

an scolar 2009-2010

In acest an scolar Gradinita Happy Kids a daruit propriilor copii cate un spectacol de teatru de papusi realizat de profesionistii Teatrului Anton Pann. Prin urmare, ne-am distrat, am vizionat povesti superb puse in scena, si... am invatat sa vizionam un spectacol. Speram sa repetam experienta cat mai curand!

martie 2008
Daruind vei dobandi s-a desfasurat la Centrul pentru varstnici Govora. Copiii nostri au cantat cantece de 8 Martie de pe noul CD inregistrat chiar de ei, au facut donatii in dulciuri si flori realizate din manutele lor. Gradinita Happy Kids a donat o statie audio pentru prietenii nostri seniori.

mai 2007

Ziua prieteniei s-a numit actiunea prin care copii de la Scoala Speciala Babeni au venit si s-au jucat alaturi de copiii gradinitei noastre. A fost o zi perfecta care ne-a aratat din nou ca nu trebuie sa cream o lume mai buna pentru copiii nostri: trebuie doar sa o lasam asa cum o vad ei!

ianuarie 2007

Parintii si Gradinita Happy Kids au donat peste 900 euro Fundatiei Kyoma Project din satul Kyoma, Uganda, prin care copiii orfani ai unei scoli au primit pentru prima data ghiozdane si produse de papetarie pe care sa le foloseasca la scoala.

 

 

Grădinița Happy Kids, acreditată MEN, a primit finanțare per capita de la bugetul de stat (anul 2017) suma de 459348 lei.

Login or Register

LOG IN