Programa si activitati optionale

Activitatea educationala este adaptata fiecarei grupe de varsta si respecta Curriculum-ul pentru invatamantul prescolar 2008, aprobat de Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului. La integrarea in scoala copiii nostri ating si chiar depasesc obiectivele specificate in programa nationala.

Prin programul sau educational, la care se adauga activitatea in cadrul cluburilor, Gradinita Happy Kids Ramnicu Valcea, urmareste sa ofere copilului o educatie holistica, cuprinzand toate aspectele dezvoltarii sale: intelectual, fizic, estetic-creativ, socio-emotional. Zi de zi, copiii invata sa respecte mediul inconjurator, sa aprecieze un stil de viata sanatos, prin exercitii fizice şi consumul de alimente sanatoase, sa-si dezvolte creativitatea si aptitudinile prin arta si muzica, sa le facilitam accesul la tehnologia moderna prin utilizarea calculatorului si a altor mijloace de comunicare media, cum ar fi tabla interactiva.

Activitati optionale

Parintii au optat pentru activitati de invatare a limbii engleze care se studiaza dupa materiale auxiliare audio-vizuale, comandate special din Marea Britanie.

Dupa patru ani de comunicare in limba engleza copiii gradinitei sunt capabili:

  • Sa comunice in limba engleza pe teme familiare;
  • Sa citeasca in limba engleza carti cu propozitii scurte;
  • Sa inteleaga un text audiat pe teme familiare;
  • Sa  scrie cuvinte / propozitii simple.

Accentul se pune pe invatarea limbii engleze ca mijloc de comunicare, motiv pentru care limba engleza se foloseste si in conversatiile zilnice din sala de mese, spatiul de joaca etc. De asemenea, in activitatile din domeniul stiinte, arte, dezvoltare motrica, rutine se folosesc si termeni in limba engleza. Nivelul creste gradual pana la clasa pregatitoare, iar elevii Scolii Primare Discovery Kids isi dau la 7 ani examenul de Cambridge Starters ceea ce demonstreaza un nivel foarte ridicat al competentelor lingvistice.

Limba germana se studiaza incepand cu grupa mare cate o ora pe saptamana, iar in cadrul Scolii Primare Discovery Kids este limba aleasa ca optional (2 ore pe saptamana).

Grădinița Happy Kids, acreditată MEN, a primit finanțare per capita de la bugetul de stat (anul 2017) suma de 459348 lei.

Login or Register

LOG IN