Ingrijirea copilului

Chestionarele pentru parinti arata ca unul dintre avantajele pe care le ofera Gradinita Happy Kids este atentia pentru ingrijirea si securitatea copilului.

Doua asistente medicale si doi medici se ingrijesc de sanatatea copiilor prin controalele periodice care au loc dimineata, inainte de inceperea programului.

Intregul personal al gradinitei este foarte atent la eventuale semne de boala, iar copilului i se schimba hainutele ori de cate ori transpira.

Grupele baby si mica beneficiaza de ingrijitor separat datorita nevoilor speciale ale acestor copii. Parintii copiilor din grupa baby si mica primesc zilnic un raport scris despre felul in care copilul a mancat, a dormit, despre starea de spirit a micutului, etc.

Temperatura din sala de grupa precum si  detalii legate de apa servita la temperatura camerei sau folosirea prosoapelor de unica folosinta, contribuie si ele la o medie buna si foarte buna a prezentei copiilor la gradinita.

Gradinita are contract cu firma DDD, iar incaperile se dezinfecteaza la fiecare 6 saptamani.

Cu toate masurile luate insa,  copiii se imbolnavesc mai des in momentul in care incep sa frecventeze gradinita sau in lunile octombrie, ianuarie si februarie. Dar pe masura ce sistemul imunitar al copilului devine mai rezistent, aceste imbolnaviri apar tot mai rar. In cazul in care la gradinita apar primele semne ale bolii: ochi injectati, febra etc. exista o incapere speciala, dotata cu sursa de apa, toaleta si pat pentru a separa copilul de colectivitate, iar parintele este imediat anuntat telefonic.

Din Ghidul Parintelui
Va rugam sa nu aduceti copilul la gradinita in urmatoarele cazuri:

    Febra de peste 37 °C;
    Voma si/sau diaree;
    Nas care curge asociat cu febra si/sau tuse cu secretie asociata cu febra;
    Taieturi deschise, iritatii;
    Paraziti;
    Boli contagioase ca: varicela, rujeola, rubeola, oreion, scabie, conjunctivita, hepatita, streptococ.

Copiii pot reveni la gradinita dupa ce au urmat perioada de tratament indicata in cazul acestor boli:

Febra ..............................24-48 ore;

Conjunctivita...................24-48 ore dupa inceperea tratamentului si cu dovada medicala de existenta a tratamentului;

Infectie streptococica.......24 ore.

Orice tratament medicamentos va fi administrat numai de catre parinti. Copilul nu are voie sa aiba asupra sa medicamente!

Daca copilul absenteaza din motive medicale mai mult de trei zile, primirea in colectivitate se face pe baza adeverintei eliberata de medicul de familie.

Va rugam sa ne contactati cat mai repede posibil in cazul in care copilul dumneavoastra are o boala contagioasa, pentru a putea informa familiile celorlalti copii despre posibilitatea imbolnavirii. Va rugam sa ne informati in cazul in care copilul prezinta alergii. Acest aspect este foarte important!

Masa

Copiii vor invata din primele saptamani sa se spele pe maini inainte de masa, sa aiba o atitudine respectuoasa la masa, sa manance frumos, etc. Acordam o atentie speciala meniului care cuprinde sugestiile parintilor si este mereu imbunatit. Meniul este stabilit pe trei saptamani  si se insista ca alimentatia sa fie sanatoasa si conform normelor MS.
Copiilor li se va asigura  trei mese pe zi, iar bebelusii primesc si o masa de fructe la orele 11.00.

Va rugam sa anuntati educatoarea in cazul in care copilul dumneavoastra are alergii la diverse alimente.
Copiii nu vor avea asupra lor: dulciuri, chipsuri, guma de mestecat, ciocolata si bauturi cofeinizate sau carbogazoase, calitatea si cantitatea mesei servite fiind astfel calculate incat sa satisfaca nevoile copilului.

Grădinița Happy Kids, acreditată MEN, a primit finanțare per capita de la bugetul de stat (anul 2017) suma de 459348 lei.

Login or Register

LOG IN